Українська альтернатива "Північному потоку-2", або Що робив Порошенко у Туреччині

​Президент України висловив повну підтримку запуску нового газопроводу.

Фото:ТСН

Україна може отримувати газ із Азербайджану завдяки новому Трансанатолійському газопроводу. На це сподівається президент Петро Порошенко, який взяв участь у відкритті проводу у Туреччині, передають Патріоти України.

"Україна повністю підтримує цей проект. І сьогодні ми погодилися, що будемо щасливі диверсифікувати наші джерела енергії і отримувати з TANAP через Болгарію і Румунію постачання газу", - сказав Порошенко.

Він додав, що Україна розраховує на підтримку Туреччини та Азербайджану для постачання газу через альтернативні шляхи.

"Ми розраховуємо на підтримку Туреччини та Азербайджану додаткового постачання енергоресурсів до України альтернативними маршрутами. Я вірю, що найближчим часом ми знайдемо можливості для залучення природного газу з Азербайджану, Каспійського моря не лише до України, а всього регіону, який пов’язаний з українською газотранспортною системою", - каже Порошенко.

Він також наголосив, що цей проект є запорукою енергетичної безпеки Європи, на відміну від російського "Північного потоку-2", який є суто геополітичним проектом, спрямованим на посилення політичного впливу.

Джерело: ТСН.ua

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...