Українські військові співпрацюють з "Газпромом", - екс-депутат Гримчак

Україна може програти позов до "Газпрому", якщо отримає від РФ хоч кубометр газу на умовах росіян.

Ю.Гримчак і Є.Шевченко. Скріншот.

Екс-депутат Юрій Гримчак, коментуючи торгову блокаду Донбасу, заявив, що українські військові співпрацюють з російською корпорацією "Газпром". Про це колишній нардеп заявив в ефірі телеканалу NewsOne, після чого між ним і ветераном батальйону "Донбас" Євгеном Шевченком зав'язалася словесна перепалка, передають Патріоти України.

"На сьогоднішній день блокувальники перекрили фактично єдине залізничне сполучення до електростанції, яка розташована в місті Щастя, на території, яку контролюємо ми (Україна - ред.). Всі залізничні колії ідуть на цю станцію тільки через окуповану територію. І ця станція на сьогодні постачає електроенергію і тепло як на неконтрольовані території, так і на нашу територію... Якщо протягом наступних кількох днів не вирішиться ця проблема, доведеться включити газ. і не тільки тут, а й на деяких інших теплоелектростанціях", - сказав Гримчак.

У зв'язку з цим, за його словами, є ймовірність вичерпати запаси газу в Україні.

"Вчора "Газпром", після всіх заяв штабу з блокування, вже заявив, що готовий постачати нам газ за пільговими цінами, зі знижками. Як тільки візьмемо газ, ми маємо всі шанси програти суд в Стокгольмі", - продовжив екс-депутат.

Таким чином, за словами Гримчака, "коли штаб АТО каже, що їх ніхто не фінансує, він трохи лукавить".

У свою чергу ветеран АТО заявив, що військові не "перешкоджають роботі Щастинської ТЕС". І порадив екс-депутату перевірити інформацію.

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...