"Якщо ви запитуєте про санкції і моральний бік питання, закінчимо розмову": Італійська фірма співпрацює з окупантами в Криму

За словами представника компанії Bertolaso, спочатку замовлення було оформлено з "Золотою Балкою" з офісом в окупованому Криму, але остаточний контракт про продаж підписали з Росією.

Італійська компанія постачає обладнання в Крим. Фото: Крим.Реалії.

Італійська компанія продала промислове обладнання новому заводу агрофірми "Золота Балка", що розташований в окупованому Росією Криму. Така компанія не одна – з окупантом попри санкції також, ймовірно, співпрацюють ще кілька виробників, повідомляють Патріоти України.

Так, представник комерційного відділу італійської Bertolaso Лука Карассо розповів, що два місяці тому компанія доставила фірмі "Золота Балка" для заводу в Севастополі машину для мийки, наповнення та закупорювання пляшок.

Торговий контракт, за словами Карассо, підписали з фірмою "Золота Балка" і з одним з двох власників підприємства. "Контракт підписаний з Росією, агрофірма "Золота Балка" – Росія, але ми знали, що наш товар був призначений для встановлення на кримському підприємстві", – пояснив він.

За словами представника компанії, спочатку замовлення було оформлено з "Золотою Балкою" з офісом в окупованому Криму, але остаточний контракт про продаж підписали з Росією. "Все законно, нічого підозрілого ми не бачимо. Ми продаємо машинне обладнання різним клієнтам, а де вони його встановлюють – нас не цікавить. Ми розглядаємо Крим як сприятливий регіон для ведення бізнесу з великим потенціалом для розвитку. Якщо ви питаєте про санкції і моральний бік питання, я закінчую розмову", – сказав Карассо.

Посольство України в Римі наголошує, що поставки обладнання в анексований Крим є порушенням європейського законодавства. Як повідомили в посольстві, Україна разом з європейськими партнерами буде реагувати на ці факти.

До слова, запуск нового заводу агрофірми "Золота Балка" відбувся в Севастополі 12 грудня. Як стверджують представники підприємства, на завод встановили італійське обладнання фірм Bertolaso, Innotec, Robino & Galandrino, Gortani та інших компаній. Там факти співраці заперечують або ухиляються від відповіді.

Джерело: Крим.Реалії

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...