"Український Бжезінський" дав свій прогноз по "великій угоді" Путіна з Трампом

Радник Президента України Володимир Горбулін переконаний, що ймовірність угоди між Москвою і Вашингтоном по Україні дуже мала. А Київ, на думку Горбуліна, однозначно не хоче стати об'єктом торгів.

В.Горбулін. Фото: hvylya.net.

Директор Національного інституту стратегічних досліджень, академік НАНУ і радник Президента України Володимир Горбулін прокоментував ймовірність великої угоди між Володимиром Путіним і Дональдом Трампом, яка має на увазі вирішення питання Донбасу і Криму. У своїй статті для Дзеркала тижня Горбулін пише, що важливим фактором є двосторонні відносини між РФ і США, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що Кремль намагається поставити Росію у вигляді наддержави, хоча по факту вона такою не є.

"Країна, яка перебуває під санкціями, активно проїдає свої валютні запаси, вважає, що "станом на початок 2017 року РФ - держава глобального рівня, яка самостійно забезпечує свій суверенітет і національну безпеку. Вона не асоціює себе з якою-небудь частиною світової спільноти - чи то Євро-Атлантика чи країни колишнього СРСР - і інтегрується безпосередньо в глобальний світ ", - пише Горбулін.

Радник Порошенка зазначив, що найбільше про зростаючу роль РФ кажуть самі росіяни, або їхні лобісти на Заході.

"Єдиним же реальним суперником США на міжнародній арені залишається Китай. І, за великим рахунком, коли мова йде про якусь "Велику угоду", її мету слід описувати зовсім не як переділ "сфер впливу" між США і Росією, а як формування якогось нового статус-кво у відносинах між США і Китаєм, а також Росією і Китаєм", - підкреслив Горбулін.

Експерт висловив думку, що реальність угоди між Москвою і Вашингтоном по Україні буде малоймовірною без згоди Києва. А Київ, на думку Горбуліна, однозначно не хоче стати об'єктом торгів.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...