Український флот потопає: сім авторитетних волонтерських об'єднань передали Порошенкові відкритого листа

Волонтери наполягають на переатестації офіцерів керівного складу ВМС на предмет їх лояльності до сепаратизму і корупції.

Українські волонтери звернулися до президента у відкритому листі через ситуацію у ВМС України. Фото: Facebook

Представники волонтерських організацій "Повернись живим", "Народний тил", "Народний проект", "Combat UA", "Український мілітаристський портал", "Народна оборонна ініціатива", "Асоціація Народних волонтерів України", а також інші громадські активісти передали Президенту України Петру Порошенку відкритого листа, в якому вимагають розслідувати факти антиукраїнської діяльності, переатестацію командування Військово-морських сил України, а також призначити на посаду керівника 73-го морського центру спеціальних операцій Едуарда Шевченка. Про це повідомляють волонтери проекту Повернись живим, зазначають Патріоти України.


"Ми вимагаємо, щоб переглянути інформацію про зв'язки керівництва ВМС з Російською Федерацією, а також те, що родичі цього керівництва живуть на території окупованого Криму, а деякі навіть працюють в ЧФ РФ. Якщо це так, то прийняти відповідні кадрові рішення", - зазначив засновник волонтерської організації "Повернись живим" Віталій Дейнега.

Волонтери також наполягають на переатестації офіцерів керівного складу ВМС на предмет їх лояльності до сепаратизму і корупції.

"У зв'язку з критичною ситуацією у ВМС вимагаємо чіткої процедури переатестації вищого офіцерського складу та штабу флоту, перевірці їх, як мінімум, на детекторі брехні з включенням до комісії західних партнерів, громадськості та волонтерів", - зазначив волонтер Роман Сініцин.

Також, за словами волонтерів, керівництво ВМС саботує і блокує призначення капітана 1 рангу командира 2 загону Едуарда Шевченка на посаду керівника 73-го морського центру спеціальних операцій. Командувач ВМС Сергій Гайдук відмовляється підписувати наказ про його призначення, в той час як такий документ вже підписаний начальником Генштабу Віктором Муженком.

"Ситуація на флоті плачевна. За два роки не відбулося якісних змін в плані відновлення потенціалу ВМС і підвищення боєздатності. Командування ВМС саботує реформування флоту, яке нам пропонують західні партнери.

Це призводить до відтоку професійних мотивованих кадрів і демотивує особовий склад. На сьогодні ВМС фактично не здатні виконувати поставлені державою завдання в морі ", - зазначив Тарас Чмут, координатор" Українського мілітарного порталу", морський піхотинець.

Всього волонтери подали п'ять відкритих листів - Президенту України, головному військовому прокурору, секретарю РНБО, голові СБУ та міністру оборони.

Є велика загроза: Кордон із РФ і Білоруссю треба мінувати вже зараз, - польський генерал Скшипчак

вівторок, 30 квітень 2024, 8:59

Колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що хоча конфлікт Росії з НАТО здається йому малоймовірним, на кордоні з РФ та Білоруссю треба побудувати укріплення та робити мінні поля вже зараз. Про це він сказав в інте...

"Зайнявши цю висоту, противник зможе з неї працювати": Офіцер ЗСУ розповів про наслідки в разі окупації Часового Яру

вівторок, 30 квітень 2024, 8:48

Якщо окупаційним військам Росії вдасться захопити Часів Яр на Донеччині, то місто стане для ворога вихідним рубежем на Костянтинівку. ЗСУ будуть змушені відтягнути свої вогневі засоби. Про це в інтерв'ю УП розповів замкомбата 5-ої штурмової бригади та...