"Українці, ми з вами": Віце-президент США розповів про підтримку України у опорі РФ

Майкл Пенс заявив, що напад РФ на українські військові кораблі додатково гарантував збереження американської підтримки.

Майкл Пенс. Фото: Рейтерс.

Віце-президент США Майкл Пенс запевнив президента України Петра Порошенко у тому, що Вашингтон не буде зменшувати підтримку Києва у протистоянні з РФ. Про це Пенс заявив, відкриваючи двосторонню зустріч з українським колегою в Мюнхені, передають Патріоти України.

"Мій сигнал і для вас особисто, і для українців: ми з вами. Це особливо важливо після подій в Керченській протоці", - звернувся він до Порошенка.

Пенс заявив, що напад РФ на українські військові кораблі додатково гарантував збереження американської підтримки. "Це (події поблизу Керченської протоки) нагадало про всі виклики, які має Україна через Росію. І тому США продовжить підтримувати Україну (у опорі) проти Росії" - заявив він.

Також віце-президент США заявив про підтримку реформ в Україні. "Ми вдячні вам за проведення економічних реформ, які дозволили вам отримати підтримку від міжнародних фінансових інституцій", - заявив Пенс.

Порошенко, зі свого боку, подякував американському уряду і передав подяку особисто Трампу за підтримку США, яка є "життєво важливою для нас", в тому числі безпекову підтримку, та окремо висловив вдячність за збереження санкційного тиску на РФ.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...