​"Українцям треба бути обережнішими. І робити все по-своєму", - письменник та політик про новоприйняті "антибандерівські закони" Польщі (відео)

«Скринька Пандори» котру з упертістю самогубців трясуть сучасні польські політики, кидає Четверту Річ Посполиту у дику ізоляцію, як і три попередні, що ховали Польщу. Наступають на ті ж самі граблі.

За словами народного депутата України кількох скликань, тепер українцям, котоире виїхали на роботу в Польщу, доведеться бути обережніше і не проявляти симпатії.

Ухвалення польським парламентом "антибандерівського" закону матиме негативні наслідки для міждержавних відносин, заявив народний депутат Укріани 1, 3, 4-6 скликань Володимир Яворівський.

"Я вважаю, що наслідки від його прийняття будуть негативні. Це абсолютно зрозуміло, тому що це буде стосуватися в першу чергу якогось сегмента українського і польського суспільства. Я думаю, що значна частина українців сприйме це дуже болісно, особливо та, яка поїхала в Польщу в результаті нинішньої економічної ситуації. Я собі уявляю, як цим людям, які там працюють ", - сказав Яворівський в ефірі телеканалу ZIK.

Екс-нардеп зазначив, що тепер українцям в Польщі треба бути обережними і постійно стежити за собою, щоб не виявити якісь симпатії. "Треба пам'ятати, що на роботу в Польщі виїхали в основному жителі західних областей. Як правило, Галичини. Це ті люди, для яких Бандера і бандерівський рух, УПА - це не просто слова, як для дуже багатьох східних, до яких належу і я ", - зазначив політик.

Крім того, за словами Яворівського, ухвалення такого закону виглядає дивно. "Це якийсь сьогоднішній парадокс. Коли президента Польщі запитали, які вимогу він пред'являє до Росії, він не замислюючись, рішуче сказав, нехай відстане від України. Це позиція Польщі, яка є прийнятною для нас і абсолютно зрозуміла, а є цей закон. його лобіювали праві сили Польщі. Це націоналісти, які мають своїх представників в парламенті. Я не думаю, що це величезна трагедія, але це дуже погіршить відносини з Польщею. Нам потрібно думати про своє і робити все по-своєму", - підсумував екс- нардеп.

Чи буде велика війна: Журналісти Bloomberg описали чотири сценарії відповіді Ізраїлю за атаки Ірану

четвер, 18 квітень 2024, 7:48

Ізраїль обіцяє помститися Ірану за атаку безпілотників і ракет у вихідні. Поки США та Європа закликають до стриманості, Ізраїль зважує свій вибір. Варіанти відповіді Ізраїлю на недавню атаку Ірану варіюються від ударів по ядерних об'єктах до кібератак....

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...