"України немає на карті Трампа": Вчений-американіст шокував своєю заявою

Головний науковий співробітник Інституту всесвітньої історії НАН України Олександр Потєхін вважає, що надія на підтримку Трампом демократії в Україні - марна справа.

Дональд Трамп. Фото: Russian Look.

Такої країни, як Україна, не існує на мапі нового президента США Дональда Трампа; на ній - лише країни, які є великими світовими гравцями. Таку думку "Обозревателю" висловив головний науковий співробітник Інституту всесвітньої історії НАН України, екс-радник посольства України в США, вчений-американіст, доктор історичних наук Олександр Потєхін, передають Патріоти України.

"На зображенні світу Дональда Трампа Україна відсутня, її просто немає на мапі", - заявив експерт. "Відсутня не тільки Україна, але і Східна Європа, й інші країни. Він бачить тільки великі країни, які або становлять загрозу для Сполучених Штатів, як Росія, або є великими економічними величинами - Китай, Європейський Союз. Їх він бачить, тому що з ними доведеться мати справу", - пояснив Потєхін.

Він наголосив: "Надії на його підтримку демократії в Україні не мають жодних підстав".

Експерт також припустив, що Україна може "ситуативно" з'явитися на "мапі" Трампа тільки "якщо це буде пов'язано з великими проблемами в наших військових відносинах з Росією". "Якщо буде якесь загострення, криза, тоді йому покажуть, де Україна", - уточнив він.

"А демократія в кожній країні згідно з ідеологією, яка не змінюється останні сімдесят років, - це справа її народу. Трампа цікавить тільки демократія в США", - переконаний Потєхін.

"Я бачив, як іде боротьба на Донбасі": Австрійський генерал назвав головні помилки Росії під час вторгнення в Україну

вівторок, 7 травень 2024, 8:30

Починаючи повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року керівництво Росії недооцінило готовність українського народу до опору та стійкість Збройних сил. У Кремлі були впевнені, що спротив буде таким слабким, що можна буде швидко взяти Україну...

Пригоди Дональда Фредовича з порноакторкою. Суддя заявив Трампу, що той може сісти за грати

вівторок, 7 травень 2024, 8:15

Екс-президент в свою чергу заявив, що готовий ризикнути можливістю ув’язнення. Суддя Хуан Мерчан, який здійснює нагляд за процесом Дональда Трампа у справі пов'язаною із виплатою грошей за мовчання актрисі Стормі Деніелс, погрожує ув’язнити колишнього ...