«Укроборонпром» поставив ЗСУ нові бронемашини Дозор-Б

Бронемашина Дозр-Б може захистити від бронебійних куль до десяти військових, броньовик оснащений найсучаснішим озброєнням, на ньому може бути використана установка БПУ-12,7.

Дозор-Б. Фото: aif.ua.

У прес-службі «Укроборонпрому» повідомляють про те, що українська армія отримала десять нових бронемашин Дозор-Б. Броньовики відправили на потреби армії, про що заявив Роман Романов, голова «Укроборонпрому», в ході прес-конференції, передають Патріоти України.

За його словами, були враховані абсолютно всі вимоги замовника - бронемашини вже пройшли всі випробування, і їх прийняли представники Міноборони.

Бойова машина Дозор-Б - це сучасний броньовик, що відрізняється чудовою характеристикою. Бронемашина може захистити від бронебійних куль до десяти військових, броньовик оснащений найсучаснішим озброєнням, наприклад, на ньому може бути використана установка БПУ-12,7.

Броньовик вражає живу силу, веде вогонь по повітряних цілях, оснащений надійним німецьким двигуном.

Бронемашина Дозор-Б може пересуватися зі швидкістю до ста кілометрів на годину, а також має колісну формулу чотири на чотири, і нею можуть бути оснащені різні підрозділи ЗСУ. У машини кілька модифікацій - командна, медична, розвідувальна і бойова.

Був збіг чотирьох факторів: WP проаналізував, чому РФ змогла просунутися в Харківській області

середа, 15 травень 2024, 9:59

Російський наступ став можливим через збіг одразу чотирьох факторів, серед яких довга затримка із допомогою з США та адаптацією ЗС РФ до бойових дій. . На війні завжди варто чекати несподіваного. Україна готувалася до нового наступу РФ на сході країни...

Оце так: ФСБ вербують українських біженців для диверсій в Європі та Україні, - WSJ

середа, 15 травень 2024, 9:57

У 2023 році у Польщі ліквідували шпигунську мережу, яка працювала на ФСБ та планувала, зокрема, спустити з рейок потяг з військовим транспортом у Польщі та Україні. "Росія змогла вразити один із секретних складів боєприпасів на території України завдяк...