В Америці б'ють на сполох: Трамп приховує деталі своїх бесід з Путіним навіть від ближнього оточення

Провідне ЗМІ США привертає увагу громадян, стверджуючи, що відбувається щось не те. Бездоказові наразі версії "російський шпигун" та "шантаж Кремля компроматом" ширяться країною, а незграбне маневрування 45-го президента лише посилюють такі чутки.

Президент США Дональд Трамп приховав деталі своїх особистих зустрічей з президентом РФ Володимиром Путіним від чиновників своєї адміністрації, повідомляють Патріоти України з посиланням на The Washington Post.

"Президент Трамп щосили намагався приховати деталі своїх бесід з російським президентом Володимиром Путіним, в тому числі, принаймні один раз намагався заволодіти записами свого перекладача й давав вказівку лінгвістові не обговорювати те, що йому відомо, з іншими посадовими особами адміністрації", - пише газета зі слів діючих та колишніх державних посадовців.

За даними видання, Трамп так вчинив після зустрічі з Путіним у 2017 році в Гамбурзі, на якій також був присутній тодішній держсекретар Рекс Тіллерсон. Чиновники дізналися про ці дії Трампа, коли радник Білого дому і високопоставлений чиновник з державного департаменту запросили додаткову інформацію про переговори у перекладача.

Ці обмеження, пише WP, є частиною більш широкої схеми, якою Трамп захищає свої зв'язки з Путіним від громадського контролю і не дозволяє навіть високопоставленим чиновникам в його власній адміністрації знати все, що він сказав одному з головних супротивників Сполучених Штатів.

В результаті, американські чиновники заявили, що немає докладних даних, навіть в секретних документах, про особисті зустрічі Трампа з російським лідером в п'яти місцях за останні два роки.

Такий пробіл був би незвичайним для будь-якого президента, і це при тому, що, за даними розвідки, Росія намагалася втрутитися у вибори в США, щоб допомогти Трампу перемогти.

Колишні американські чиновники заявили, що поведінка Трампа суперечить відомій практиці попередніх президентів, які покладалися на помічників, які були присутні на зустрічах і робили докладні записи і ділилися ними з іншими посадовими особами та департаментами.

Строуб Телботт, колишній заступник держсекретаря, який в 1990-х рр брав участь в більш ніж дюжині зустрічей між президентом США Біллом Клінтоном і тодішнім російським президентом Борисом Єльциним, заявив, що така секретність "не тільки незвичайна за історичними мірками, але і обурлива".

"Це ускладнює роботу уряду США - експертів і радників, а також посадових осіб уряду, які повинні служити [президенту], - і це, безумовно, дає Путіну набагато більше можливостей для маніпулювання Трампом", - заявив він.

У свою чергу, як пише видання, представник Білого дому оскаржив цю точку зору, заявивши, що адміністрація Трампа прагне "поліпшити відносини з Росією" після того, як адміністрація Обами "провела провальну політику "перезавантаження", яка прагнула до взаємодії заради взаємодії".

Адміністрація Трампа "ввела значні нові санкції у відповідь на зловмисну діяльність Росії", сказав представник, на умовах анонімності і зазначив, що Тіллерсон в 2017 році "дав докладний звіт про зустріч відразу після неї іншим посадовим особам США в приватному порядку, так само як і представникам преси".

Союзники Трампа говорять, що, на його думку, присутність підлеглих погіршує його здатність встановлювати відносини з Путіним.

Трохи згодом в інтерв'ю американському телеканалу президент США відповів на звинувачення, вказавши хто проти нього інтригує.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...