В бою біля Світлодарська українські захисники відправили на той світ цілу партію "відпускників"

18 грудня знищено щонайменше 25 бойовиків, ще 30 поранені.На жаль, загинули також і п'ятеро українських військових, ще шестеро поранені: четверо отримали легкі поранення і двоє середньої тяжкості.

Біля Світодарської дуги українські бійці відбили атаку противника і пішли в контрнаступ. Фото: Главком. В ході бою біля Світлодарська Донецької області 18 грудень знищено щонайменше 25 бойовиків, ще 30 поранені. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook, передають Патріоти України.

За даними штабу, бойовики почали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії близько 6:00, в зв'язку з чим українська сторона в Спільному центрі контролю і координації припинення вогню негайно запросила введення режиму тиші.

"Втім, противник значними силами спробував здійснити обхідний маневр опорних пунктів Збройних Сил України в районі населеного пункту Луганське з метою витіснити передові підрозділи сил АТО з займаних позицій і змінити лінію розмежування сторін", - повідомили в штабі АТО.

Сили АТО прийняли бій, в ході якого перехопили ініціативу, відтіснили противника і зробили контратаку на фланзі.

"Ворог був змушений відійти, кинувши при цьому військове майно і спорядження російського виробництва. За даними розвідки, втрати противника склали понад 25 осіб убитими і до 30 - пораненими", - йдеться в повідомленні.

Також штаб АТО підкреслює, що 18 грудня бойовики неодноразово вели вогонь з 122-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів по позиціях Збройних Сил біля Світлодарська та прилеглих населених пунктів, в результаті чого було пошкоджено об'єкти цивільної інфраструктури та лінії електропередачі.

За даними відомства, Світлодарськ та навколишні села знеструмлені.

18 грудня під час бою в районі Світлодарськ дуги загинули п'ятеро українських військових, ще шестеро поранені: четверо отримали легкі поранення і двоє середньої тяжкості.

Російсько-терористична гібридна армія за минулу добу, 18 грудня, 24 рази обстріляла позиції сил АТО.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...