В день 155-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі влада не прийшла пом'янути Кобзаря "незлим, тихим словом"

М.Томенко: "Вже третій рік поспіль в ці дні на Чернечій горі - жодного представника української влади: ні Президента, ні Прем'єр-міністра, ні Голови Верховної Ради, а в цьому році - власне, і жодного міністра Шевченко не побачив".

Пам'ятник Тарасу Шевченку на Чернечій горі в Каневі. Фото: instpres.univ.kiev.ua.

Лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко висловив здивування тим, що сьогодні, в день 155-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі у Каневі, не прийшли пошанувати українського генія представники нинішньої влади. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуку, передають Патріоти України.

«Зазвичай, у травні, на річниці повернення Тараса Шевченка в Україну, тисячі українців з'їжджаються у Канів, щоб пошанувати свого ідеологічного батька. Зрозуміло, за часів Російської імперії та Радянського Союзу в ці дні діяла пряма заборона на проведення масових заходів, а тим більше, якщо хтось з українців з'являвся у вишиванці чи з українською символікою, це означало відповідну реакцію з боку правоохоронних органів. Але сьогодні, в незалежній Україні, для кожного справжнього українця Чернеча гора - це духовна столиця українства, а пошанування Шевченка - це пошанування нашого світоглядного батька», - зазначив М. Томенко.

Він зауважив, що після Революції гідності пошанування Тараса Шевченка, зокрема, в день його перепоховання на Чернечій горі, відбувається вже втретє. І от світоглядний парадокс нинішніх керівників держави: ті, хто обійняв посади на ідеях патріотизму, любові та самопожертви заради України, вже третій рік ігнорують Шевченка.

«Вже третій рік поспіль в ці дні на Чернечій горі - жодного представника української влади: ні Президента, ні Прем'єр-міністра, ні Голови Верховної Ради, а в цьому році - власне, і жодного міністра Шевченко не побачив. Тому виглядає таким чином: можна прийти до влади на гаслах любові до України... Але бажано любити і шанувати Україну щоденно!», - вважає Микола Томенко.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...