У "ДНР" брешуть про відведення озброєння: В мережу виклали викривальні фото

На околицях Донецька помічена військова техніка - вона розміщена на відстані близько 15-17 км від лінії розмежування, що суперечить Мінським угодам.

Волонери викрили брехню "ДНР" про відведення озброєння. Фото: InformNapalm.

Розвідувальне волонтерське співтовариство InformNapalm опублікувало знімки, які свідчать про велике скупчення військової техніки бойовиків "ДНР" в одному з районів Донецька. Про це повідомляється на сайті InformNapalm, передають Патріоти України.

Крім автомобільної техніки, тягачів МАЗ-537, БМП, КШМ і МТ-ЛБ, волонтери виявили понад 20 танків Т-64БВ і Т-72Б різних модифікацій (калібр 125 мм), а також, як мінімум, 2 одиниці САУ 2С1 "Гвоздика" (калібр 122 мм).

Відзначається, що дана військова техніка розміщена на відстані близько 15-17 км від лінії розмежування, що суперечить Мінським угодам.

Також волонтери з власних джерел встановили, що у вказаному районі розміщена так звана 5-а окрема мотострілецька бригада (ОМСБр) 1-го Армійського корпусу (АК), командир якої носить позивний "Кремінь".

У Головному управлінні розвідки Міноборони України відзначають, що під позивним "Кремінь" ховається полковник російських збройних сил Каплій Ігор Григорович, який раніше займав командні посади в ВДВ Росії.

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...