"Вы думаете, мы должны все это сглатывать"? - У Росії пообіцяли ввести візовий режим з Україною

Голова російського МЗС Лавров заявив, що Москва діятиме взаємно у відповідь на аналогічні дії Києва.

Росія введе візовий режим з Україною у відповідь на аналогічні дії Києва. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передають Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

"Когда на нас льется поток грязи, когда наших артистов, деятелей культуры, искусства объявляют персонами нон грата, когда отнимают бизнес у российских инвесторов в экономику Украины, когда, наконец, всерьез говорят о введении визового режима, как вы думаете, мы должны все это сглатывать и не отвечать взаимностью?", — обурився російський міністр закордонних справ.

При цьому він наголосив, що Москва не веде чорних списків українців, за винятком поодиноких випадків. "Але якщо буде візовий режим, звичайно, ми відповімо візовим режимом", — додав Лавров.

Як відомо, 22 грудня 2016 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про підготовку введення візового режиму з РФ. 30 грудня голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив сподівання, що з 2017 року парламент зможе прийти до згоди щодо запровадження віз з Росією.

1 червня 2017 року у Мін'юсті заявили, що Україна готова до введення візового режиму з Російською Федерацією, але необхідно політичне рішення.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...