​В ЄС збираються позбавити англійську мову офіційного статусу

Дякувати Brexit, роздратовані євродепутати та чиновники удаються до дошкульних для британців заходів

Вихід Великої Британії зі складу Європейського Союзу може вплинути на статус англійської мови, яка є однією з 24 офіційних мов в ЄС. Про це повідомляє Reuters, зазначають Патріоти України.

"Якщо у нас не буде Великої Британії, у нас не буде англійської мови", - заявила голова Комітету з конституційних питань в Європарламенті Данута Хюбнер.

Польська депутатка при цьому зазначила, що для зміни офіційного статусу англійської мови необхідна згода всіх держав-членів ЄС.

Правда пані професор можливо не в курсі, що англійська є офіційною мовою в трьох країнах-членах ЄС. Крім Великої Британії, ще й Ірландії та Мальти. Хоча тільки британці свого часу наполягали на її офіційному статусі.

Окупанти увійшли в одне із сіл біля Авдіївки, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:27

Російські окупанти увійшли в село Архангельське в районі Авдіївки, інформують Патріоти України. Як пише BILD, днями російські окупанти здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 кілометри углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине, і відт...

У Харкові судитимуть зрадницю, яка відповідала за "охорону здоров'я" при окупантах

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:15

До Червонозаводського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 46-річної жительки Куп'янська, яка під час окупації працювала на росіян, передають Патріоти України. Слідчі встановили, що у червні 2022 року жінка влаштувалася начальницею "о...