В Італії жорстко відреагували на ініціативу місцевих сепаратистів про "російський Крим"

Визнання "регіональним парламентом Венеції" окупованого Криму частиною Росії не відбудеться з тієї причини, що регіональних парламентів в Італії немає.

В Італії порівняли Венето з КНДР через голосування про "російський Крим". Фото: regnum.ru.

Найпотужніше італійське суспільно-політичне видання Corriere Della Sera у своєму регіональному розділі для Венето опублікувало статтю з жорсткою критикою ідеї про визнання анексії Криму. Текст, датований 17 травня, розміщений на сайті видання, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"(Регіон) Венето, так само, як Північна Корея та Киргизстан, як Уганда та Нікарагуа, як Зімбабве та Сирія, дуже скоро, вже в середу, може визнати анексію Криму Росією.

Він стане першою частиною Європи, яка це зробить, через що віддалиться від Італії та інших країн ЄС", - йдеться в публікації.

Як повідомляла "Європейська правда", раніше регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – винесла на розгляд рішення із визнанням Криму частиною РФ та закликом скасувати санкції проти Росії.

Автором проекту резолюції став депутат націоналістичної партії "Лега Норд" Стефано Вальдегамбері.

Corriere Della Sera підкреслює, що Вальдегамбері є проросійським політиком, він "тривалий час захищає інтереси Москви".

Видання вважає ухвалення резолюції реалістичним сценарієм, зазначаючи, що її підтримали представники різних фракцій. Окрім економічних мотивів схвалення такої резолюції, є й політичні – на півночі Італії популярними є думки про незалежність.

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...