В контексті російсько-українського конфлікту на Донбасі Трамп стає на сторону Кремля, - NYT

Президент США не визнає підтримку Росією бойовиків "ЛДНР".

Дональд Трамп. Фото: REUTERS.

Президент США Дональд Трамп сумнівається в підтримці Москвою бойовиків, які протистоять українській армії на Донбасі. Про це йдеться в статті The New York Times, передають Патріоти України.

Відзначається, що в ході інтерв'ю телеканалу Fox News Трамп підкреслив, що його не насторожує ескалація конфлікту на Донбасі через день після того, як відбулася телефонна розмова американського президента з його російським колегою Володимиром Путіним.

Глава Білого дому також стверджує, що "ніхто не може точно сказати", з ким воюють українські військові, пише видання, зазначаючи, що подібні коментарі свідчать про те, що Трамп фактично стає на сторону президента РФ в питанні українського конфлікту.

NYT робить висновок, що бажання Трампа поліпшити відносини з Росією визначає його позицію щодо російської агресії в Україні.

У тому ж інтерв'ю Fox News президент США заявив, що його адміністрація не знає, що насправді відбувається на сході України, але має намір розібратися в цьому питанні. При цьому в розмові з президентом України Петром Порошенком Трамп підкреслив, що буде допомагати у вирішенні конфлікту на Донбасі.

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...