В Кремлі до цього часу не можуть отямитися від перемоги Трампа, - Лілія Шевцова

Президент США вже порушив баланс і змінив роль Америки в світі.

Лілія Шевцова. Фото: www.colta.ru.

Кремль готувався до перемоги екс-кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон на виборах минулого року. Про це в інтерв'ю LIGA.net заявила російський політолог, дослідник Королівського інституту міжнародних відносин "Chatham House" (Лондон) Лілія Шевцова, передають Патріоти України.

"Думаєте, Кремль хотів перемоги Трампа? Так в страшному сні їм не снився Трамп на посаді президента США. Вони хотіли і готувалися до перемоги Хілларі Клінтон - ось це дуже важливий момент. Але хотіли і готувалися вони таким чином, щоб Клінтон стала президентом з максимально підмоченою репутацією. У Кремлі добре знають демократів і вміють з ними працювати - з команди Клінтон вони всіх знають. Перемога Гілларі означала б продовження курсу Обами, а при Обамі російська дипломатія переживала золотий вік", - зазначила Шевцова.

За її словами, від перемоги Трампа в Кремлі до цього часу не можуть отямитися.

"Зрозумійте, козир російської зовнішньої політики - непередбачуваність. Але працювати так Росія може тільки якщо повністю розуміє і може передбачати кроки інших гравців, і США - в першу чергу. А зараз про яку передбачуваність можна говорити, коли президент США - Дональд Трамп? Тим більше гасло "Америка - понад усе" особливо страшне для Росії, тому що передбачає нову гонку озброєнь. А при нашому смішному для США військовий бюджет в $80 мільярдів, про яку гонку взагалі може йти мова? Росія шокована Трампом", - підкреслила Шевцова.

Вона вважає, що перемога Трампа, людини без цінностей, - це ж результат бунту американців проти істеблішменту.

"Він так розбурхає Америку, що вони знову повернуться до інститутів і правил. Уже зараз в США конгрес знову стає Конгресом, а медіа згадують про те, що вони - оплот демократії, і це дуже добре", - додала політолог.

Шевцова сказала, що президент США вже порушив баланс і змінив роль Америки в світі.

"Підірвав базу світового ліберального порядку. Трамп розбив вікна, пройшовся мітлою по приміщенню, і що з цього вийде - поки незрозуміло. Але позитив у тому, що завдяки його поведінці в США, а значить, і в усьому світі будуть зміцнюватися, прокинуться інститути, знесилені до цього. У США це Конгрес, медіа, суди, і, врешті-решт, силові відомства, які намагаються приборкати його хуліганство. Без кризи, без шоку і без паралічу нове виникнути не може", - зазначила Шевцова.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...