В Кремлі підтвердили, що вели переговори з Савченко і терористами "ЛДНР" у Мінську

У Путіна в черговий раз схиляють Україну до прямих переговорів з бойовиками, використовуючи для цього Надію Савченко.

Дмитро Пєсков підтвердив участь РФ у переговорах Савченко з бойовиками "ЛДНР". Фото: Інтерфакс.

Діяльність Надії Савченко в Мінську буде ефективною, якщо її вважатиме важливою українська влада. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

«В даному випадку, звичайно, подібні контакти не можуть носити якогось міждержавного або ще якогось офіційного статусу, але, безумовно, з російської сторони завжди була готовність розмовляти з тими, хто бажає такого діалогу, ким би він не був», - сказав Пєсков журналістам, відповідаючи на запитання, наскільки комфортно Москві вести переговори за участю Савченко і ймовірність того, що її зусилля принесуть успіх.

Він додав, що Росія неодноразово говорила про безальтернативність поступового налагодження в тому чи іншому форматі діалогу між Києвом і представниками Донбасу.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи може участь Савченко у зустрічах привести до конкретних результатів у вирішенні питання, Пєсков сказав:

«Це буде залежати від того, наскільки президент і уряд України надає значення подібним контактам і наскільки вони можуть використовувати ці контакти для отримання інформації з перших рук».

Відповідаючи на уточнююче запитання, хто з боку РФ вів переговори з Савченко в Мінську, Пєсков сказав: «Точно зараз не назву».

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...