В Кремлі розгортається конфлікт гостріший, ніж у Порошенка і Яценюка

У господаря Кремля через Рамзана Кадирова загострюється протистояння з силовиками.

У Путіна в Кремлі конфлікт з силовиками через Кадирова. Ілюстрація:dt.ua

У президента Росії Володимира Путіна розгортається конфлікт з силовиками через голову Чеченської Республіки Рамзана Кадирова, який є набагато гострішим, ніж розбіжності між президентом України Петром Порошенком і головою уряду Арсенієм Яценюком. Таку думку в інтерв'ю Апострофу висловив російський журналіст, політолог і публіцист Андрій Піонтковський, який змушений був покинути РФ через переслідування, зазначають Патріоти України.

Відповідаючи на питання про те, навіщо потрібен Путіну Кадиров, Піонтковський сказав: "Вся його легітимація тримається на тому, що він "виграв" чеченську війну. Пам'ятаєте, як його привели з нізвідки в 99-му році? Нас підривали терористи в наших будинках, (насправді це було ФСБ), і раптом з'явився героїчний офіцер спецслужб, який зупинив терористів, приборкав Кавказ, оголосив війну".

"І оголосити Кадирова зараз ворогом, піти в Чечню його зачищати, як хотіли б силовики - це означає визнати, що Путін нас обманював всі ці 15 років, і що вся ця політика провалилася. Закриття проекту "Кадиров" - це рішення, якого вимагають силовики.

Вони використовують вбивство Нємцова, яке самі ж і організували, як привід для закриття проекту "Кадиров". Адже очевидно, що схоплені дійсно безпосередні виконавці - і вони кадирівці. Слідчі хочуть допитати людей найближених до Кадирова, самого Кадирова.

І це дуже гострий політичний конфлікт, який розгортається в Москві між силовиками і Путіним. Набагато гостріший, ніж між Яценюком і Порошенком", - підкреслив журналіст.

Справа про державний заколот: Верховний суд США виніс рішення щодо можливості участі Трампа у президентських виборах

неділя, 5 травень 2024, 4:15

Верховний суд США дозволив експрезиденту Дональду Трампу брати участь у праймеріз у штаті Колорадо. Це рішення суду надає йому можливість бути висунутим як кандидат від Республіканської партії під час виборів наступного глави держави. Про це у суботу, ...

Вражаючий результат царювання Путіна: В Підмосков'ї розширять головне військове кладовище Росії - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 2:35

При відкритті меморіалу 2013 року планувалось, що первісної території під 40 тисяч поховань вистачить на наступні 200 років. Проте тепер усвідомили потребу екстреного розширення. При тому, що елітарного поховання удостоюють тут далеко не всіх "героїв СВО"