У Кремлі всерйоз бояться масштабного наступу ЗСУ на Донбасі, - Тимчук

У Кремлі і серед керівництва російських окупаційних сил на Донбасі дуже однозначно сприйняли переформатування АТО в ООС.

Дмитро Тимчук. Фото: Антикор.

Початок Операції Об’єднаних сил на Донбасі, отримання Україною "Джавелінів" та візит на Донбас спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера неабияк схвилювали проросійських бойовиків та їх російське командування. Так, вони справді вірять, що ЗСУ можуть розпочати масштабний наступ. Таку думку виданню "Апостроф" висловив український нардеп, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

Він зазначив, що у Кремлі і серед керівництва російських окупаційних сил на Донбасі дуже однозначно сприйняли переформатування АТО в ООС – "нібито йде підготовка Києва до силового варіанту вирішення проблем окупованого Донбасу".

"Друге – це надання Україні летальних озброєнь, в першу чергу ПТРК "Джавелін". Це було сприйнято так, що Київ готується вже завтра наступати в усіх напрямках. І візит Волкера там якраз сприймається в контексті цієї загальної парадигми. Тобто очікування наступу ЗСУ, і тут нібито приїхав товариш зі Штатів, щоб вирішувати політичні питання. Наприклад, що робити далі з Донбасом у контексті військової операції Збройних сил України", – пояснив Тимчук.

Він зазначив, що це викликає серед них вкрай негативний резонанс. Так, в "Інформаційному спротиві" спершу були впевнені, що цей резонанс серед бойовиків – суто "пропагандистська складова в контексті того, щоб мобілізувати місцеве населення проти спільної загрози, а цим питанням вирішити проблеми доукомплектування особовим складом 1-го "армійського корпусу ДНР" і 2-го "армійського корпусу ЛНР" .

"Однак з тих внутрішніх документів, інформація про які надходить нам, створюється стійке враження, що це не пропагандистські штампи. У такий сценарій реально вірять у Москві, Донецьку і Луганську. На найвищому рівні вони справді бояться, що ЗСУ вже завтра перейдуть у наступ і буде кривава бійня на всій окупованій території", – резюмував Тимчук.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...