В Кремлі загралися: Росія проводила маневри, що симулюють ядерну атаку на Швецію, - НАТО

Росія проводила навчання з ядерної атаки країн-членів НАТО та союзників альянсу, йдеться в доповіді генерального секретаря Організації північноатлантичного договору Йенса Столтенберга.
Російська агресія

Сам документ був опублікований 28 січня, однак лише 3 лютого ЗМІ помітили вислів Столтенберга про російських навчаннях, зазначають Патріоти України.

«У рамках загального нарощування озброєнь, маневри і навчання російських військових досягли висот, не бачених з часів Холодної війни. Протягом останніх трьох років Росія провела як мінімум 18 великомасштабних навчань, в деяких брали участь більше 100 000 солдатів. Ці маневри включали симуляцію ядерних атак на членів НАТО ("Захід") і партнерів (в березні 2013 року симуляція атаки Швеції)», - йдеться в документі.

Столтенберг порахував, що маневри могли служити прикриттям для пересування військ, у тому числі для приєднання Криму.

Міністр оборони Швеції Пітер Хульквіст у розмові з Dagens Nyheter зазначив, що у нього немає причин не погоджуватися з висновками Столтенберга.

Шведська газета Svenska Dagbladet в квітня 2013 року писала з посиланням на джерела в збройних силах, що два бомбардувальники ТУ-22М3, здатних нести ядерну зброю, під прикриттям чотирьох винищувачів пролетіли над незаселеним шведським островом Готська-Санден і симулювали атаку Стокгольма.

За інформацією видання, шведська авіація тоді ніяк не відреагувала, а в район навчань направились літаки НАТО.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: