У "ЛДНР" поширюються чутки про позбавлення українського громадянства через паспорти "республік", - ІС

Жителі окупованих територій почали масово звертатися за отриманням фейкових паспортів "ЛДНР".

"Паспорт" "ДНР". Фото: РБК.

У «ДНР» і «ЛНР» після «визнання Росією документів» очікують різкого посилення «офіційних» зв'язків з РФ, аж до «встановлення дипломатичних відносин» (таку можливість активно обговорюють в обох «адміністраціях»). Кількість поданих заяв від населення на отримання «паспортів» «ДНР» і «ЛНР» в останні дні різко збільшилася, повідомляють Патріоти України з посиланням на групу Інформаційний спротив.

Разом з тим, відзначається поява серед місцевого населення чуток про те, що після визнання РФ «паспортів» «ЛДНР», Україна буде позбавляти їх власників українського громадянства (у тому, що всі відповідні бази даних з допомогою хакерів є у Києва, мало хто сумнівається).

«Подібна перспектива викликає негативний резонанс, оскільки від наявності громадянства України залежать різні соцвиплати з українського бюджету», – зазначає «ІС».

Нагадаємо, 18 лютого президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії "документів", "виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, до політичного врегулювання ситуації в цих районах".

Президент України Петро Порошенко заявив, що це рішення є черговим доказом російської окупації і порушенням міжнародного права.

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телемарафону "Єдині новини" виникне медіахаос, повідомляє Укрінформ. "Телемарафон створений для того, щоб бути джерелом верифікованої інформації, а не ...

Бронетехніка та боєприпаси: Німеччина передала нову партію військової допомоги ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 0:15

Німеччина відзвітувала щодо нового пакета військової допомоги для України, до якого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди й бронетехніка. Про це повідомляється на офіційному сайті німецького уряду в понеділок, 29 квітня. До списку у...