В Міноборони РФ розповіли, навіщо їм нова дивізія біля кордону з Україною

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що зміцнення військ Південного військового округу пов'язане з ситуацією на українському Донбасі.

Сергій Шойгу. Фото: Zampolit.

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу заявив, що його відомству необхідно зміцнювати війська Південного військового округу через ситуацію на окупованому Донбасі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ТАСС.

"Військово-політична обстановка на Південно-Західному стратегічному напрямку залишається нестабільною. Негативний вплив на неї надає перш за все ситуація на південному сході України", - заявив Шойгу.

У зв'язку з цим міністр закликав збільшити чисельність військ Південного військового округу Росії.

"У цих умовах необхідно продовжити роботу з удосконалення бойового складу військ округу, набору військовослужбовців за контрактом, оснащенню військ новими зразками озброєння і військової техніки, а також розвитку військової інфраструктури", - резюмував Шойгу.

Як повідомляли Патріоти України, напередодні в Генеральному штабі Міноборони ЗСУ заявили, що Росія формує в Ростовській області нову дивізію загальною чисельністю понад 10 тисяч солдатів.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...