У Сирії загинув російський військовий, Міноборони РФ мовчить (фото)

Про загибель 25-річного жителя Торецького (Краснодарський край) повідомив місцевий інформаційний ресурс.
Максим Плетньов. Фото: Радіо Свобода.

У Сирії загинув російський військовий-контрактник Максим Плетньов, проте Міністерство оборони РФ до цих пір не повідомило про загибель військовослужбовця «при виконанні бойового завдання», повідомляють Патріоти України.

Про загибель 25-річного жителя Торецького (Краснодарський край) повідомив інформаційний ресурс «Без формату» з посиланням на місцевого журналіста Олега Риженко. Також стаття про смерть Плетньова з'явилася на місцевому сайті «Тихорецкие вести».
Журналіст Риженко в коментарі «Радіо Свобода» розповів, що відомості йому надав військовий комісар Тихорецька і Тіхорецького району Віталій Купин. При цьому комісар висловив здивування, що про смерть Плетньова до сих пір офіційно не повідомило Міноборони РФ.
Про обставини загибелі військового розповів глава місцевої Спілки ветеранів бойових дій в Афганістані Андрій Чальцев. За його словами, Плетньов вистрілив протитанковим керованим реактивним снарядом по ракетній установці терориста, але той відкрив у відповідь вогонь.
Зазначається, що Плетньов міг залишитися в живих, якби покинув свою позицію, але він вирішив довести установку реактивних снарядів до цілі і вистрілити в супротивника, сховатися від відповідного пострілу йому не вистачило часу.
Військовий комісар відмовився говорити з журналістами, однак інформацією про смерть військового поділився з російськими журналістами заступник голови району Сергій Захаров. За його словами, Плетньов загинув як герой і про його подвиг скоро всім «обов'язково розкажуть». Також Захаров зазначив, що публікації в ЗМІ про загибель військового засмутили його сім'ю.
Плетньова поховали 4 лютого в рідному Торецькому. Попрощатися з ним прийшли бойові соратники і командування бригади. «Радіо Свобода» пише, що якщо Міноборони РФ підтвердить смерть Плетньова, то він стане першим російським військовим, які загинув в Сирії в 2019 році. За офіційними даними міністерства, під час бойових дій в САР загинули понад 400 військовослужбовців РФ.

"Ми зараз орієнтовно майже 7 тисяч танків знищили": Черник пояснив, скільки ще Путін може вести війну проти України і де візьме на це кошти

четвер, 28 березень 2024, 17:47

Росія має таку кількість бронетехніки, завдяки якій може воювати проти Україні ще щонайменше два роки. Водночас дуже великий людський ресурс, який Москва може озброїти найпростішою зброєю, дозволить країні-агресорці й далі закидувати фронт великими піх...

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...