У "молодих республіках" не зрадіють: Військовий експерт спрогнозував подальші дії Путіна на Донбасі

Росія залишиться на Донбасі, але не збільшуватиме кількість своїх військ на окупованій території.

Фінансування "гібридів" Росія скоротить. Ілюстрація: соцмережі.

Російська Федерація скорочує свою підтримку бойовиків на Донбасі, але найближчим часом вона не припинить втручатися в ситуацію на сході України. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Він вважає, що РФ здійснює на підконтрольних бойовикам територіях на Донбасі “маскувальні заходи”. За його словами, російські військові продовжують діяти за принципом, який озвучив президент РФ Володимир Путін – “їх там немає”.

“РФ проводить маскувальні заходи для того, щоб убезпечити себе в плані доказової бази присутності її військ на нашій території. Щоб, наприклад, коли хтось із них потрапляє в полон, на запитання: “Ти хто?”- він міг би відповісти: “ніхто”, – пояснив Жданов.

Військовий експерт підкреслив, що днями ОБСЄ прийняла рішення про продовження на рік своєї місії на Донбасі. Тепер від Росії вимагатимуть допуск на всі об’єкти, які контролюють проросійські бойовики. Жданов вважає, що Росія залишиться на Донбасі, але не збільшуватиме кількість своїх військ на окупованій території.

За підрахунками експерта, зараз на українській території РФ сформувала угруповання чисельністю близько 35 тис. осіб. “Техніка поставлена, люди укомплектовані. У разі необхідності буде відбуватися ротація техніки і доукомплектування”, – стверджує Жданов. При цьому він упевнений, що у Росії більше немає бажання і можливостей нарощувати військову присутність в Україні.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...