"В московське болото сповзаються світові антихристи": В мережі познущалися з нового друга Путіна

В серпні до російського президента приїде звинувачений Міжнародним кримінальним судом у злочинах проти людяності в зв'язку з бойовими діями в Дарфурі президент Судану Омар Хасан аль-Башир.

Омар Хасан аль-Башир. Фото: Переводика.Президент Судану Омар Хасан аль-Башир, який знаходиться у розшуку Міжнародного кримінального суду, в серпні відвідає Росію. Про це повідомляє агентство Reuters, яке цитує МЗС Судану, передають Патріоти України.

Як повідомляється, візит відбувається на запрошення президента Росії Володимира Путіна. Глави держав обговорять двосторонні відносини, регіональні та світові проблеми.

Зазначимо, Аль-Башир - перший діючий глава держави, на арешт якого в березні 2009 року МКС видав ордер. Його звинувачують у злочинах проти людяності в зв'язку з бойовими діями в Дарфурі.

Судан заявив, що не визнає рішення МКС, однак Омар Хасан аль-Башир звів до мінімуму закордонні поїздки. Так, в 2015 році він відвідав лише Індію і ПАР.

У соцмережах новина викликала хвилю іронії.

"Скажи мені, хто твій друг", "Схоже, хтось пробачить держборг комусь", "Весь набрід світових антихристів з'їжджається у московське болото", пишуть користувачі.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...