В Москві істерика: МЗС РФ заявило про отримання сирійськими повстанцями підкріплень з Туреччини

Постійна підтримка сирійської опозиції зброєю та боєприпасами з боку деяких країн зводить на нуль всі "публічні декларації про прихильність мирному врегулюванню", заявили в Москві, "забувши", що бомбардують своєю авіацією квартали з мирними мешканцями.

Марія Захарова. Фото:lifenews.ru

У Сирії перед самим початком переговорів між сирійською владою та опозицією, призначених на 25 січня, в країні активізувалися бойовики, які отримали серйозне підкріплення з Туреччини. Про це 21 січня заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передають Патріоти України з посиланням на Пресу України.

Бойовиками угруповань Джабхат-ан-Нусра та Ахрар-аш-Шам зроблені спроби контрударів по урядових військах в ряді передмість Дамаску, в провінціях Хомс та Ідліб, які отримали значне підкріплення з Туреччини, заявили у МЗС РФ. Крім того, бойовиками в ході операцій як укриття використовуються укріплення, що зводяться на турецько-сирійському кордоні.

Постійна підтримка угруповань зброєю та боєприпасами з боку деяких країн зводить на нуль всі їхні «публічні декларації про прихильність мирному врегулюванню», - підкреслила Захарова.

Росія при цьому продовжує доставляти до Сирії гуманітарні вантажі для мирного населення країни, зазначила вона.

Хочуть влаштувати торг? Сі Цзіньпін у Парижі закликав шукати "хороших шляхів" вирішення "української кризи"

понеділок, 6 травень 2024, 15:26

Лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив, що Пекін разом із партнерами нібито шукає "хороші шляхи" для завершення війни в Україні. При цьому повномасштабне вторгнення Росії в Україну він, як і раніше, назвав "українською кризою". Про це Сі Цзіньпін написав у кол...

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...