В Москві та Севастополі дуже обурені: У Чорному морі стартують навчання Сі Бриз-2016

У навчаннях будуть задіяні понад 25 кораблів.

У Чорному морі стартують навчання Сі Бриз-2016. Фото: newsru.ua.

Українсько-американські навчання Сі Бриз-2016 стартують у понеділок, 18 липня. Про це повідомили в прес-центрі Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Навчання пройдуть у північно-західній частині Чорного моря, Одеській і Миколаївській областях і будуть тривати до 30 липня.

Повідомляється, що у морській компоненті будуть задіяні понад 25 кораблів, катерів і суден забезпечення України, США, Туреччини та Румунії.

За планом навчань, більш масштабною, ніж у попередні роки, буде берегова компонента, в рамках якої буде відпрацьовано взаємодію багатонаціональної тактичної групи, яка проведе операцію "в кризовому регіоні" за стандартами НАТО за участю морських піхотинців і спеціальних підрозділів України, США, Молдови та Грузії.

Також будуть відпрацьовуватися морське та повітряне десантування в Одеській області, дії артилерії під час проведення протидесантної оборони, подолання водної перешкоди з залученням інженерних підрозділів, спеціальні дії по забезпеченню безпеки на приморському напрямку, повітряне прикриття висадки десанту.

Українсько-американські навчання серії Сі Бриз проводяться з 1997 року щорічно згідно з "Меморандумом про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року.

Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності Військово-морських сил Збройних сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

Захищати начальство не було вже кому: Бійці Третьої штурмової бригади полонили двох російських командирів, що поклали своїх підлеглих в ході атаки українських позицій

неділя, 12 травень 2024, 0:55

Бійці Третьої окремої штурмової бригади біля населеного пункту Райгородок на Луганщині взяли у полон заступника командира роти і старшого сержанта 752-го полку РФ. Про це 11 травня повідомляє пресслужба бригади. Зазначається, що під час спроби штурм...

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...