В МВФ запідозрили, що українські чиновники в е-деклараціях приховали частину майна і коштів - Корчак

Оприлюднення декларацій - це тільки перший крок на природному шляху очищення суспільства від корупціонерів. Наступний крок - перевірка декларацій і відповідні вироки.

Ілюстрація:lb.uaМіжнародний валютний фонд передбачає, що українські чиновники могли приховати частину своїх коштів і майна і не вказали їх в поданих електронних деклараціях. Про це на своїй сторінці в Facebook написала голова Національного агентства щодо запобігання корупції Наталія Корчак, інформують Патріоти України.

За її словами, про це в четвер на зустрічі в НАПКА заявив старший експерт фінансового сектора МВФ Емануель Матіас, зазначивши, що фонд "уважно стежить за ситуацією в Україні".

"МВФ вважає, що головна увага НАЗК стосовно перевірок декларацій має бути до чиновників з найвищого ешелону влади. Бо «риба гниє з голови».". Тому Міжнародний валютний фонд пообіцяв всебічну допомогу при перевірці майнових і фінансових активів українських декларантів за межами держави ... Відповідно, вони побачили певну непослідовність у деклараціях деяких українських топ-чиновників: статки, про які писала міжнародна преса, зараз чомусь відсутні в електронному реєстрі", - додала Корчак.

За словами Корчак, оприлюднення декларацій - це тільки перший крок на природному шляху очищення суспільства від корупціонерів. Наступний крок - перевірка декларацій і відповідні вироки.

У Повітряних силах розповіли про навчання пілотів на F-16

вівторок, 7 травень 2024, 14:56

В Україні очікують якнайшвидшого прибуття винищувачів F-16. Тим часом українські пілоти проходять три етапи навчання та підготовки для опанування судна. Про це в ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Па...

"Не чекайте, поки ворог прийде до вашого дому": Українська армія на тлі виснаження пробує новий стиль рекрутингу, - WSJ

вівторок, 7 травень 2024, 14:44

бройні сили України пробують новий спосіб рекрутингу, намагаючись таким чином поповнити лави виснажених підрозділів на передовій. Про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Для цього все частіше з'являються реклама ...