В Нацбанку приховують, хто буде зображений на новій 1000-гривневій купюрі

В інформаційному просторі періодично з'являється інформація, що на новій банкноті може бути зображний Пантелеймон Куліш, Ігор Сікорський, Володимир Вернадський або ж Степан Бандера.

Степана Бандеру пропонують зобразити на 1-тисячній купюрі гривні. Фото: Хроника.инфо.

Нова купюра номіналом в 1000 гривень вже видрукувана і чекає офіційної презентації, яка планується в лютому. Про це пишуть "Вести" з посиланням на інформоване джерело в банкнотно-монетному дворі, передають Патріоти України.

За словами співрозмовника видання, такі просто безпрецедентні заходи безпеки введені для того, щоб інформація про купюри не просочилася.

"Ми всі знаємо, що її надрукували, але хто на ній зображений - відомо буквально декільком людям, з яких взяли підписку про нерозголошення. Начебто її повинні презентувати до якоїсь найближчої пам'ятної дати", - розповів він.

Відзначається, що режим секретності введено нібито саме через неоднозначність особистості, яка стане символом самої "дорогої" купюри - Степана Бандери.

Також джерело в Нацбанку розповіло, що в розпорядженні глави Нацбанку Валерія Гонтаревої зараз є три ескізи тисячної купюри.

"Вони вирішили відійти від історичних особистостей і малювати тільки вчених, культурних діячів. Серед трьох варіантів є Сікорський і Вернадський. Кого вибрала Гонтарєва - не знаю", - заявив він.

Крім того, є версія, що презентацію купюри приурочать до 20 лютого - Дня пам'яті Небесної сотні, а тому, не виключено, що саме сюжет на тему Майдану буде на купюрі найбільшим номіналом.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...