​В очікуванні на велику провокацію: Українські військові підготували плановий відступ на Донеччині (відео)

Бійці відійдуть на кілька сотень метрів задля виконання мінських угод, залишаючи добре оснащені позиції під чесне слово підступного ворога та непевного посередництва ОБСЄ.

У суботу в зоні АТО минулося без непоправних втрат для українського війська. Загиблих не було, однак двоє бійців дістали поранення, повідомляють Патріоти України. Ситуацію на шахті Бутівка оборонці називають стабільною та цілком контрольованою, хоча там немає обіцяної ватажками бойовиків тиші. Цілодобово на об'єкті відбуваються вогневі провокації ворога, однак просуватися вперед терористи не наважуються.

Українські військові готуються до планованого відходу неподалік сіл Петрівське та Богданівка. Це має відбутися згідно з мінськими домовленостями. Під контролем співробітників ОБСЄ військові розміновують шляхи та повністю перевіряють територію.

Нові позиції для солдат ЗСУ вже облаштовані. Вони розташовані менше ніж за кілометр від попередніх. Там уже побудували лазню, кухню, копають шанці. Загалом у штабі АТО звітують про 17 випадків порушення режиму тиші бойовиками цієї суботи. У Донецькій області ворог використовував для обстрілів кулемети, гранатомети та 82-міліметрові та 120-міліметрові міномети. На Луганщині стріляли з кулеметів і стрілецької зброї, працював снайпер.

У багатьох в серці сидить питання, чи не доведеться знов відвойовувати ці такі дорогоцінні кілометри? Дорогоцінні через кров побратимів, котрою так щедро полита ця українська земля.


Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...