В Одесу зайшли американські бойові кораблі з "Томагавками" (фото)

Також в Одеський аеропорт транспортними бортами країн НАТО доставляються військовослужбовці та спорядження.

Кораблі НАТО в Одесі. Фото: 048.ua.В акваторії Одеського порту формується угруповання кораблів НАТО, які прибувають для участі в українсько-американських військово-морських маневрах Sea Breeze. Про це повідомляють в прес-службі адміністрації Одеського морського порту, передають Патріоти України з посиланням на 048.ua.

Вранці в понеділок, 10 липня, в гавань зайшли два корабля ВМС США: до причалу 1к (контейнерний термінал на Карантинному молу) були поставлені ракетний крейсер типу Ticonderoga USS Hue City (CG 66) і ракетний есмінець USS Carney (DDG 64). USS Carney (DDG-64) - есмінець типу «Арлі Берк». Корабель здатний виконувати різноманітні завдання, завдяки своєму потужному і збалансованому озброєння, керованого єдиною системою Іджіс. Спущений на воду 23 липня 1994 і активно використовується флотом.

Ракетний крейсер USS «Hue City» (CG 66) - один з 27 ракетних крейсерів класу «Ticonderoga», побудованих для ВМС США. Вони стали першими бойовими кораблями ВМС США, оснащеними бойовою інформаційно-керуючою системою «Іджіс». Спущений на воду 01 червня 1990 року. Озброєний серед іншого ракетами Томагавк BGM-109 Tomahawk. Несе на собі 2 вертольоти Sikorsky SH-60B (або MH-60R Seahawk).

Тим часом через Одеський аеропорт транспортними бортами країн НАТО в Україні доставляються військовослужбовці та спорядження.

Навчання Sea Breeze-2017 пройдуть з 10 по 23 липня. У маневрах морської і сухопутної фаз, крім українських військових, планується участь військовослужбовців Великобританії, Бельгії, Болгарії, Греції, Грузії, Італії, Канади, Литви, Молдови, Німеччини, Норвегії, Польщі, Румунії, Туреччини, Франції та Швеції.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...