У передчутті "вежливых прихожан": Проросійське крило УПЦ МП закликає віруючих протестувати проти автокефалії України

Прихожан агітують писати Вселенському патріарху Варфоломію листи, разом з якими ще й роздають пам'ятку, в якій говориться, що автокефалія порушить конституційні права вірян.

Глава УПЦ МП патріарх Онуфрій. Ілюстрація:radiosvoboda.org

Керівництво Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) просить віруючих заповнити бланки про протест проти надання автокефалії Українській православній церкві. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на джерела, зазначають Патріоти України.

Заповнені форми зі зверненням до Вселенського патріарха Варфоломія в УПЦ МП мають намір направити в Константинополь.

Відзначається, що тільки на одну єпархію УПЦ МП прийшло 20 тис. бланків листа Варфоломію, які повинні бути заповнені за вихідні.

Таким чином прихожан закликають протестувати проти створення Єдиної помісної церкви на основі "розкольницьких організацій (УАПЦ і УПЦ КП)".

Разом з бланками листів мирянам роздають пам'ятку, в якій говориться, що автокефалія порушить їхні конституційні права.

За даними видання, священики Запорізької єпархії вже почали заповнювати бланки, в Хмельницькій - відмовилися виконувати доручення керівництва.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...