В СБУ прокоментували сюжет CNN про затримання північнокорейських шпигунів

Опубліковане CNN відео про затримання шпигунів з Північної Кореї, які намагалися викрасти секретну інформацію про розробки ракет, свідчить про те, що такі секрети в Україні викрасти не могли.

Сюжет CNN свідчить, що КНДР не могла отримати ракетні секрети України, заявили в СБУ. Фото:https://www.radiosvoboda.org/

Речник СБУ Олена Гітлянська розповіла, що українська спецслужба передала відео про затримання північнокорейських шпигунів у 2011 році в Україні чотирма каналами, але використовував його тільки CNN. У коментарі Радіо Свобода вона зазначила, що СБУ допомагала в створенні сюжету, передають Патріоти України.

"Ми разом його створювали цей ролик. Ми трьом або чотирьом українським телеканалам передали це відео, я не знаю, чому використовували тільки CNN ... Це відкрита інформація, був суд, рішення суду. Журналісти ініціативно звернулися, ми знайшли архівне відео, в 2011 році вже стояло у нас на сайті. Ми просто передали архіви, які вже публікувалися", - зазначила Гітлянська.

За її словами, опубліковане CNN відео про затримання шпигунів з Північної Кореї, які намагалися викрасти секретну інформацію про розробки ракет, свідчить про те, що такі секрети в Україні викрасти не могли.

Раніше повідомлялося, що телеканал CNN оприлюднив відео з затриманням українськими спецслужбами в липні 2011 року північнокорейських шпигунів, які намагалися заволодіти інформацією про ракетні технології.

Як відомо, 14 серпня The New York Times з посиланням на дані фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) Майкла Еллемана озвучила припущення, що успіх Північної Кореї в випробуваннях міжконтинентальних балістичних ракет може бути пов'язаний з купівлею на чорному ринку потужних ракетних двигунів, можливо, з українського заводу "Південмаш", історично пов'язаного з російською ядерною програмою.

Пізніше джерело пояснило, що ракетні технології могли потрапити в КНДР з Росії.

У свою чергу глава Державного космічного агентства Юрій Радченко зазначив, що на сьогодні Україна не виробляє ракет даного типу, а Росія має у своєму розпорядженні українські "Циклони", звідки могли бути вилучені комплектуючі.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....