У США пропонують розширити антиросійські санкції

​Білий дім може додати санкцій Росії, якщо підтвердиться, що спецслужби Кремля зламали пошту демократів.

Білий дім погрожує Росії новими санкціями за кібератаки. Фото: chinamodern.ru.

Вашингтон має цілу низку заходів, в тому числі економічних і правових, які він може застосувати проти держави, яка вчинила атаку на DNC, заявив представник Білого дому, пишуть Патріоти України з посиланням на "Німецьку хвилю".

США можуть ввести санкції проти організаторів хакерської атаки на сервери Національного комітету Демократичної партії США (DNC).

"Якщо ви подивитеся, як Сполучені Штати реагували на атаки кіберпростору країни, які здійснювали держструктури, то у нас є цілий ряд заходів. Вони включають в себе економічні санкції, за які відповідає Мінфін, а також правові заходи, які можуть бути прийняті міністерством юстиції ", - сказав у вівторок, 2 серпня, заступник прес-секретаря Білого дому Ерік Шульц.

Він зазначив, що представники американських відомств протягом багатьох років говорять про активність Росії в сфері кібератак. Шульц також нагадав слова глави АНБ Майкла Рождерса, який заявляв, що "в Росії є люди, які можуть проводити кібератаки швидко, точно і непомітно". При цьому Шульц підкреслив, що поки у справі про хакерську атаку на DNC ведеться слідство і що необхідно дочекатися його підсумків.

Раніше повідомлялося, що дві американські компанії Fidelis Cybersecurity і ThreatConnect, що займаються питаннями кібербезпеки, заявили, що атаку на сервери DNC і комітету з виборів до Конгресу Демократичної партії (DCCC) здійснили одні й ті ж хакери, які пов'язані з російськими спецслужбами.

Йдеться про зломщиків, які діють під ім'ям Fancy Bear ( "Ошатний ведмедик"). Раніше про їхню причетність до кібератаки і про те, що хакери цієї групи мають відношення до Головного розвідувального правлінню (ГРУ) Генштабу збройних сил Росії, писала газета The New York Times.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...