"В тому числі пряме військове втручання": США розглядає варіанти рішучих дій проти росіян

Барак Обама заявив, що створення нової військової стратегії США в Сирії вкрай необхідно в зв'язку з триваючими повітряними атаками РФ і сирійського уряду.

Барак Обама. Фото: УНІАН.

Президент США Барак Обама заявив, що проведе завтра зустріч з вищими командуванням збройних сил США, щоб розробити новий план дій в Сирії. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Рейтерс.

Обама повідомив, що створення нової військової стратегії США в Сирії вкрай необхідно в зв'язку з триваючими повітряними атаками РФ і сирійського уряду в Сирії, в результаті яких гинуть мирні жителі. На думку деяких американських чиновників, Сполучені Штати Америки повинні діяти у відношенні Сирії більш рішуче, оскільки нинішня позиція країни «може привести до втрати цієї сфери впливу», а також втрати довіри арабських, курдських та турецьких союзників в боротьбі з терористичною організацією «Ісламська держава».

Reuters пише, що американський чиновник, який побажав залишитися анонімним, повідомив, що на цій зустрічі будуть розглядатися різні варіанти дій в Сирії, в тому числі пряме військове втручання, бомбардування сирійських військових баз, складів боєприпасів або радарів і зенітних баз. Нагадуємо, що раніше президент США займав позицію невтручання, відмовляючись йти на пряме військове протистояння з російськими військами в Сирії.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...