В Україні вперше конфіскували гроші політичної партії

В партії УКРОПу конфіскували 468 тисяч 946 гривень 50 копійок внесків, отриманих у готівці.

Рішенням суду конфісковано внески партійної партії  УКРОП. Фото: Інформатор.

Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про конфіскацію 468 тисяч 946 гривень внесків політичної партії УКРОП, які в порушення закону були внесені готівкою. Про це сьогодні на брифінгу повідомила глава Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, пишуть Патріоти України з посиланням на LIGA.net.

За її словами, цим же рішенням глава секретаріату партії визнаний винним в адміністративному правопорушенні. Якщо рішення суду вступить в силу, він буде оштрафований на суму 1,7 тисячі гривень з конфіскацією внесків, зроблених з порушенням закону про політичні партії.

Корчак нагадала, що всі внески повинні проводитися через банківські рахунки. У той же час при перевірці звіту УКРОПу за третій квартал 2016 року з'ясувалося, що 468 тисяч 946 гривень 50 копійок були передані фізичними особами в фонд партії готівкою. Після цього представник партії вніс кошти на партійний банківський рахунок.

У свою чергу УКРОП оприлюднив заяву, в якій звинуватив агентство в тиску і поклав провину в допущеному партією порушення на саме НАЗК: нібито відомство "несвоєчасно затвердило своїм рішенням бланк заяви, яке слід подавати разом з платіжним документом при оплаті членських внесків, тому банки такі пожертвування просто не приймали". При цьому зовнішній і внутрішній аудит "підтвердив законність" внесення коштів, стверджують в політсилі.

У партії також наголосили, що рішення суду про конфіскацію внесків поки не вступило в силу, оскільки вже оскаржено в апеляційній інстанції.

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...

Один із пілотів збитого російського Ту-22МЗ загинув, пошуки ще одного тривають, - губернатор Ставропольського краю

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:44

Один із льотчиків збитого російського літака Ту-22МЗ загинув. Про це повідомив губернатор Ставропольського краю країни-агресора РФ Володимир Владимиров у Telegram, передають Патріоти України. "Отримано уточнені дані щодо інциденту з російським військов...