"В Україні з давніх-давен російська мова була абсолютно рідною", - Лавров розповів про свої страхи

Міністр закордонних справ РФ заявив, що чекає на реакцію глави МЗС Канади Христі Фріланд щодо дискримінації російської мови на Україні.

Сергій Лавров. Фото: nv.ua.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час неформальної вечері з главою МЗС Канади Христею Фріланд, яка має українське коріння, заявив про дискримінацію в Україні "абсолютно рідної для більшості людей" російської мови. Про це пише ТАСС, передають Патріоти України.

"Була невелика полеміка. Я привернув увагу до тих проявів неонацизму, шовінізму, які ми спостерігаємо в Україні, коли, по суті справи, не президент, не прем'єр-міністр, а радикали визначають спосіб життя в цій сусідній, близькій для нас державі", - заявив він після засідання Арктичної ради в американському Фербанксі.

Лавров згадав якийсь законопроект про державну мову, "відповідно до якого всі громадяни України, незалежно від того, якою мовою їм зручніше говорити, чи то російська, угорська, румунська чи польська, повинні будуть користуватися для вирішення своїх повсякденних проблем тільки українською мовою" , назвавши його дискримінаційною мірою.

"Наша канадська колега виявилася не в курсі того, що такий законопроект існує. Я їй обіцяв прислати, і можете очікувати, що вона його якось прокоментує", - додав він.

За словами міністра, російська делегація також звернула увагу на те, що частина виступу Фріланд на міністерському засіданні Арктичної ради була російською мовою.

"Але це все на тлі того, що в Україні та сама російська, якою вона так вільно користується і яка з давніх-давен була абсолютно рідною для величезної кількості людей, скоро може такою не бути», - заявив він.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...