"В України в Європі багато друзів, і ми вас не залишимо позаду": Туск у Брюсселі заговорив українською (відео)

Президент Європейської Ради назвав український народ унікальним прикладом мужності та гідності.

Дональд Туск. Фото:twitter.comПрезидент Європейської Ради Дональд Туск звернувся до народу України українською мовою, назвавши його унікальним прикладом мужності та гідності. Відповідне звернення він зробив у четвер в Брюсселі на прес-конференції за результатами 18-го саміту Україна-ЄС, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Дорогі українські друзі! Я глибоко вражений терпінням українського роду у його боротьбі за збереження територіальної цілісності і суверенітету. Ви є унікальним прикладом мужності, гідності та практичного розуму.

Я знаю, що ви заслуговуєте на більше, також від нас, від Європи. У вас тут є багато друзів, і я можу обіцяти, що ми вас не залишимо позаду", - сказав він гарною українською мовою.

Туск зауважив, що в ЄС "є свої обмеження, але ми будемо продовжувати докладати зусилля щодо втілення в життя наших очікувань". "Ми високо цінуємо зусилля української влади, включно з президентом Порошенком по втіленню в життя широкомасштабних реформ у надзвичайно важких умовах. Успіх України стане успіхом всієї Європи", - наголосив президент Європейської ради.

Ці слова Туска присутні зустріли оплесками.

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...

Відправився на горішній суд відповідати за свої злочини: У Бердянську знищили організатора окупаційних катівень - ГУР

неділя, 5 травень 2024, 21:15

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу. . Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому ...