В "Укроборонпромі" представили бойовий модуль "Вій", що робить 50 пострілів за секунду (відео)

Висока скорострільність у поєднанні з можливістю установки на 4-колісну техніку робить “Вій” потужною та універсальною зброєю.

Бойовий модуль "Вій". Скріншот.

"Київський бронетанковий завод" розробив бойовий модуль "Вій", який може встановлюватись на легку бронетехніку, в тому числі і на "Дозор-Б", що значно посилює вогневу міць таких машин. Про це повідомляє прес-служба концерну "Укроборонпром", до складу якого входить КБЗ, передають Патріоти України.

"Озброєння виготовлено в Україні та з вітчизняних комплектуючих. "Вій" є яскравим прикладом кооперації державних та приватних підприємств", – заявив гендиректор "Укроборонпрому" Роман Романов.

"Вій" призначений для ураження на дальності до 2 кілометрів живої сили противника, транспортних засобів, наземних об’єктів, а також повітряних цілей на висотах до 1000 метрів. Робота модуля здійснюється дистанційно, з можливістю використання сучасних тепловізійних прицілів.

"Однією з головних особливостей "Вія", завдяки використанню 23-мм гармати ГШ-23, є високий темп стрільби, у 3000 пострілів за хвилину, тобто, у ворога за одну секунду вилітає 50 снарядів", – додали у відомстві.

Саме така висока скорострільність у поєднанні з можливістю установки на 4-колісну техніку зробило "Вій" потужною та універсальною зброєю, вважає головний розробник нового бойового модуля Андрій Палєхін.

В компанії нагадали, що військові успішно випробували РЛС "Пелікан" – рухому трьохкоординатну станцію кругового огляду. Розробкою та виробництвом нової техніки займались фахівці Науково-виробничого комплексу "Іскра", що входить до складу "Укроборонпрому".

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...