В "Укроборонпромі" презентували новий самохідний міномет (фото)

«Отаман 6х6» створений з врахуванням західного досвіду і нагадує натівський аналог.

Самохідний міномет «Отаман 6х6». Фото: ЖЖ.

НВО «Практика» на міжнародній спеціалізованій виставці "Зброя та безпека-2016" несподівано, крім ЛБМ "Козак-2М-Д" і "Козак - 2М-Р" представить самохідний міномет «Отаман 6х6». Про це пише у своєму блозі Злий одесит, передають Патріоти України.

«Отаман 6х6» - це бронетранспортер, створений з оглядкою на західний досвід, а тому і нагадує такий собі натовський аналог з лівостороннім розміщенням водія і правобічним компонуванням двигуна. При цьому, на виставці буде представлений варіант, так би мовити light, адже ходова даного БТР дозволяє "навішати" як додаткову броню, так і знаряддя випалювання ватного простору і часу.

Що найцікавіше, даний агрегат створювався для потреб морської піхоти, а тому - у морпіхів може незабаром (в нашій же реальності це поняття розтяжне) оновитися бойовий автопарк.

    "Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

    четвер, 2 травень 2024, 15:50

    Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...

    "Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

    четвер, 2 травень 2024, 15:44

    Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...