"В усьому винна Україна": Захарова цинічно відбрехалася за збитий "Боїнг" (відео)

Спікер МЗС РФ звинуватила світове співтовариство в поширенні фейків про Росію і традиційно виправдала всі її злочини.
Марія Захарова. Фото: скріншот з відео.

Речник МЗС Росії Марія Захарова назвала інформацію про те, що Росія готова визнати свою провину за збитий над Донбасом "Боїнг", недобросовісними фантазіями Заходу. Більш того, вона зажадала притягнути до відповідальності Україну, в повітряному просторі якої сталася катастрофа. Фрагмент заяви Захарової показав у своєму відеоблозі на Youtube український журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України.

Це Австралія і Нідерланди, не чекаючи розслідування, звинуватили Росію в причетності до катастрофи і в ультимативній формі зажадали консультацій. При цьому говорити вони хотіли про юридичні наслідки для Росії, які випливають з цього голослівного звинувачення", — нахабно висловилася Захарова.

Цимбалюк розцінив її слова як чергову спробу нав'язати всьому світу брехливу тезу про те, що на Донбасі нібито немає російськтх окупантів. Адже саме на їх совісті лежить загибель екіпажу і пасажирів МН17.

"Це Захарова має на увазі, що докази Міжнародної слідчої комісії про те, що "Боїнг" завалили "доблесні" російські військові з 53 зенітно-ракетної бригади міста Курська, не відповідають дійсності. Тому що російські військові якщо і "йдуть у відпустку" за велінням серця і душі, якщо і збивають цивільні літаки, то вони непідсудні, тому що "їх же там немає", — критично прокоментував він заяву речника МЗС РФ.

Продовжуючи свій спіч, Захарова додала, що Росія дала згоду на проведення консультацій у справі про збитий МН17 тільки коли Гаага і Канберра офіційно підтвердили готовність обговорювати в ході них весь комплекс питань, пов'язаних з трагедією. Особливо вона виділила питання про "відповідальність держави", в повітряному просторі якої сталася катастрофа.

"Правильно, судити треба Україну, адже вона не захистила свій повітряний простір від вторгнення російських окупантів. А, звичайно, Захарова буде говорити, що Росія тут ні до чого, вона гарант Мінських угод. Але чомусь фактів військового вторгнення і присутності кадрової армії більш ніж достатньо. Достатньо в тому числі і для російських представників. Просто вони вважають, раз у них є ядерна бомба, то вони можуть решту вертіти на газовій трубі", — із сарказмом проаналізував настанову Захарової Цимбалюк.

Завершуючи свою цинічну промову, Захарова звинуватила світове співтовариство в поширенні фейків про Росію і традиційно виправдала всі її злочини. "Вільне тлумачення заяви МЗС, що нібито Росія, давши згоду на консультації, демонструє готовність визнати відповідальність в питанні про малайзійський "Боїнг" це просто фантазії недобросовісні. Це ж стосується роздумів про можливість обговорень на консультаціях якоїсь компенсації в якості такого собі спокутування провини. Це фейки", — сказала офіційний представник МЗС РФ.

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...

Вчасно повернувся з України щоб сходити на концерт: Внаслідок важкого поранення у Крокус Сіті Холі віддав кінці "велика шишка" ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:00

Полковник спецназу ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол, повідомляє видання Медиазона. Про смерть полковника йдеть...