В зоні АТО: В мережу виклали фото зруйнованого Широкіно

Селище, що знаходится в десятках кілометрів від українського Маріуполя, вражає пусткою і смертельним страхом.

Колись тут жили щасливі люди. Фото:  petrimazepa.com.

В мережі опублікували фотографії селища Широкіно в Донецькій області, що через обстріли перетворилося в пустку. Фотографії опубліковані виданням "Петро і Мазепа", повідомляють Патріоти України.

"Проходжу біля мосту і заглиблююся в населений пункт. Все, що мене оточує, – це навіть не кинуте селище. Це якась декорація до постапокаліптичного фільму. Незважаючи на сонячний день, все навколишнє виглядає похмуро. Природа швидко відвойовує кинуте Широкіно у людей. Вже зараз в деяких дворах трава і бур'ян вросли по груди. Акуратні галявини багатих будинків вже давно нагадують городи ледачого фермера", - розповідає фотограф.

"По дорогах рідко проїжджають автомобілі патрулів. Звичний помах рукою і повторний жест з проїжджаючого авто. Йду далі, фотографуючи будинки. Це селище не було бідним. Тут жило багато багатих людей. Для частини маріупольців будинок у такому прибережному селищі був показником статусу і важковтілюваною мрією. Зараз ці будинки, на які були витрачені багато років і праці, безлико дивляться вибитими вікнами на порожні вулиці. Деякі з них зайнялися вогнем після потрапляння артилерії. І, судячи з їхнього зовнішнього вигляду, гасити їх було тоді нікому", - продовжує він.

"Акуратно крокуючи по дворах, в повній тиші і самоті, відчуваєш всім єством дисонанс. Маріуполь на відстані кількох десятків кілометрів від цього апокаліпсису. Нова ескалація конфлікту – і всі ті тисячі снарядів, що прилетіли в Широкіно, знищуючи все в надії зачепити і українських бійців можуть обрушитися і на Маріуполь. Але в Маріуполі зараз спека, на вулицях продається квас в бочках, люди в легкому одязі йдуть на пляжі, місто цвіте рекламними плакатами, на яких черговий культурний захід... А буквально поруч з ним в прибережному містечку серед зруйнованих будівель несуть свою службу морпіхи і "азовці", постійно шерстять населений пункт на випадок проникнення ДРГ", - каже фотограф.

Кращі за Starlink: Вироблені в Україні супутникові системи везуть в РФ для окупантів. У окупантів на фронті вже 22 000 екземплярів Gilat SkyEdge — ЗМІ (відео)

четвер, 9 травень 2024, 4:15

Лише за минулий рік у Росію поставили цього обладнання на приблизно 5 мільйонів доларів. Системи Gilat SkyEdge завозять у Росію через інші країни, але у митних документах вказане їх українське походження. . Завод американської компанії Jabil Circuit в...

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...