Валентина Теличенко відмовила Юрію Луценку

Адвокат Валентина Теличенко, чиє призначення на посаду заступника генерального прокурора анонсував генпрокурор Юрій Луценко, має намір реформувати прокуратуру, "не стаючи частиною системи".

Валентина Теличенко. Фото: rbc.ua.

Адвокат Валентина Теличенко відмовилася від запропонованої генпрокурором Юрієм Луценком посади свого заступника. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Правозахисниця має намір реформувати відомство ззовні.

"Я справді відмовилася від посади, але не відмовилася реформувати прокуратуру. Робитиму це з-зовні, не ставши частиною тієї системи, яку ми критикуємо і яку справді вкрай пече реформувати. Наразі, є порозуміння з Генеральним прокурором щодо напрямків реформування, конкретику розробляємо. Всі ідеї та ініціативи, сподіваюся, буде широко обговорено та зважено в супільстві, бо його розуміння і підтримка дуже важливі. Працюємо ", - заявила Теличенко.

Також адвокат зазначила, що оцінювати результати роботи Луценка, її або кого завгодно іншого варто "не по тому, хто на якій посаді працював, а по тому, що було зроблено, які наслідки, які недоробки допущені".

"Нам потрібні результати, які змінять державу на краще", - підсумувала вона.

Нагадаємо, 30 травня новопризначений генпрокурор України Луценко повідомив на прес-конференції, що заступником генпрокурора щодо реформування Генеральної прокуратури України вирішив призначити адвоката Валентину Теличенко.

Сама вона після цього анонсувала "багато звільнень" у відомстві.

Валентина Теличенко представляла інтереси Луценка в Європейському суді з прав людини. Суд визнав його арешт незаконним, а справу - політично мотивованою. Крім того, в 2013 році вона подавала в ЄСПЛ скаргу від голови "Батьківщини" Юлії Тимошенко. Теличенко також представляє інтереси вдови журналіста Георгія Гонгадзе Мирослави.

Допомагали своїй злочинній державі: У Фінляндії затримали російських студентів

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:05

Трьох громадян Росії підозрюють у експорті товарів подвійного призначення з Фінляндії до іноземних держав. Студенти – двоє 25-річних хлопців та 18-річна дівчина – за рішенням суду перебуватимуть під вартою, поки триває слідство. Про це пише Yle, переда...

"Крах плана бандеровского недоумка": Медведєв розкритикував Саміт миру, який організовує Швейцарія

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:17

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв розповів, яку користь для Росії він вбачає у Глобальному саміті миру, запланованому на червень цього року. Про це він розповів підписникам у Telegram, передають Патріоти України. "Користь потрійна. По-перше, ...