Варшавський саміт НАТО готує великий сюрприз: неприємний для Москви, але дуже приємний для Києва та Тбілісі

Захід залишається вірним обраній стратегії, і крок за кроком тіснить Кремль по всім флангам, де світовий ізгой з «ядерною дубинкою» веде агресивні дії.

Замість «Плану дій щодо членства» на липневому саміті НАТО у Варшаві Грузії і Україні запропонують формулу «асоційованого партнерства». Зокрема в рамках цього плану НАТО посилюватиме свою флотилію на Чорному морі, залучатиме українські і грузинські ВМС, компенсуючи таким чином посилення тут Росії після анексії Криму. Такі дані наводить тбіліська газета «Резонанс», зазначають Патріоти України.

Як зазначає видання, заступник генсека НАТО Александр Вершбоу вже натякнув на можливість співпраці з Грузією і Україною в такому форматі за аналогом взаємодії Північноатлантичного альянсу в балтійському регіоні зі Швецією і Фінляндією.

«Мабуть, НАТО випрацює новий формат замість «Плану дій щодо членства», щоб заспокоїти Грузію і Україну», - зазначає газета.

Грузії і Україні НАТО обіцяло членство в цьому блоці вже 8 років тому, але поки їм так і не надано «План дій».

Як пише «Резонанс», ініціатива створення такої флотилії на Чорному морі виходить від Румунії і опрацьовується з лютого 2016 року.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...