Ватажок "ДНР" Захарченко відправив на передову свою охорону, - ГУР

Терористи оголосили терміновий набір в свої лави - новобранців відправляють на передову без підготовки.

Захарченко залишився без охорони. Фото: Преса України.

Російсько-терористичні військ на Донбасі вживають термінових заходів щодо поповнення своїх рядів через втрати в результаті бойових зіткнень з українськими військовослужбовцями. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Внаслідок бойових втрат та відсутності підготовлених ресурсів, укомплектованість особовим складом підрозділів 1 АК, які приймають участь в бойових діях на Донецькому напрямку, на сьогодні складає не більше 50%", - відзначили в ГУР.

Так, розвідка дізналася, що 2 лютого ватажок "ДНР" Олександр Захарченко віддав розпорядження відправити на лінію зіткнення особовий склад з підрозділу особистої охорони.

"У 9 окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ у зв’язку з неукомплектованістю особовим складом на військову службу приймають осіб, які раніше були звільнені за грубі порушення військової дисципліни, у т.ч. невиконання наказів, крадіжки та пияцтво", - йдеться в повідомленні.

"На виконання наказу т.зв. “командувача Козачої Національної гвардії РФ” М.Козіцина (керівника російської козачої організації “Всевелике Військо Донське”) від 30 січня ц.р. у Ростовській області РФ оголошено додатковий набір з метою доукомплектування 6 окремого мотострілецького полку (Кадіївка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ.

На території Ставропольського краю РФ отамани місцевих козацьких організацій розпочали активну роботу серед підконтрольного їм особового складу щодо збору для направлення у зону збройного конфлікту на Сході України для посилення передових підрозділів 1 АК ЗС РФ. Водночас, переважна більшість представників вказаної соціальної групи (близько 90%) відмовляються від участі у бойових діях", - додали в розвідці.

Крім того, на окупованій частині Луганщини розпочато заходи щодо набору місцевих громадян для поповнення підрозділів терористів, які зазнали втрат в ході бойових дій.

"Набрані особи без підготовки направляються в частини і підрозділи, які беруть участь в бойових діях на Авдіївському напрямку", - резюмували військові.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...