Вбивці принесли із собою хірургічну пилку: Озвучено нові моторошні подробиці вбивства саудівського журналіста

Під час знущань Джамалю Хашоггі відрізали пальці, потім ввели речовину, яка змусила його замовкнути, а далі перенесли в іншу кімнату, де його поклали на стіл і розчленували.

Громадський діяч і журналіст із Саудівської Аравії Джамаль Хашоггі був убитий за 7 хвилин найжорстокішим способом і не знав про свою долю, заходячи в посольство в Стамбулі. Такого висновку дійшли журналісти The Guardian, які спробували зібрати найважливішу иформацию і думки сторін, передають Патріоти України.

Під час знущань Хашоггі відрізали пальці, потім ввели речовину, яка змусила його замовкнути, а далі перенесли в іншу кімнату, де його поклали на стіл і розчленували.

Один з турецьких чиновників розповів, що в консульство навіть привезли хірургічну пилу, якою розпилюють кістки на складних операціях. За його словами, серед катів також був судмедексперт, який давав команди, надівши навушники: "Коли я виконую цю роботу, я слухаю музику. Ви теж повинні так робити".

Як Джамаль там опинився?

В той день (2 жовтня) Джамаля особисто запросив генеральний консул, щоб вирішити проблему з документами, "які доводили б його законне право одружитися з жінкою, яка нервово стояла поруч з ним в той день, його новою турецькою нареченою".

Перед тим, як зайти, журналіст віддав своїй коханій два телефони і сказав: "Побажай мені удачі".

Але всередині його чекав не тільки консул. ЗМІ з'ясували, що в сусідніх кімнатах знаходилися ще 15 осіб - всі співробітники апарату безпеки держави. Вони прибули в Стамбул раніше в той же день на двох приватних літаках.

Версії

Туреччина заявляє, що отримала записи вбивства з Apple Watch журналіста, але британська газета припускає, що у країни могла бути своя прослушка в посольстві.

Влада Саудівської Аравії визнала, що журналіст Джамаль Хашоггі був убитий, але у ході бійки. Протягом двох тижнів вони відкидали ці звинувачення. З спростуванням в інтерв'ю Bloomberg виступав навіть наслідний принц Мухаммед бен Салман.

Президент США Дональд Трамп уже назвав версію саудівського слідства "правдоподібною". При цьому він висловився проти введення санкцій відносно королівства.

"Якщо росіяни візьмуть Часів Яр, оборона ускладниться": Названо ключовий фактор для успішного відбиття нового наступу РФ

субота, 20 квітень 2024, 6:30

Якщо вчасно будуть збудовані необхідні фортифікації, війська Росії "рошибуть лоба" і зазнають величезних втрат, намагаючись захопити Часів Яр. Якщо ворогу все ж вдасться "взяти" місто, це ускладнить оборону для України, оскільки воно розташоване на під...

"Одна з останніх подій, яку ми маємо припинити": Росія та Іран перетворюють Ізраїль та Україну на "військові лабораторії", - The Hill

субота, 20 квітень 2024, 6:22

Росія та Іран використовують Україну та Ізраїль як "лабораторії на полі бою" для вивчення вразливостей західних військових сил, пише The Hill із посиланням на заяви експертів у підкомітеті із закордонних справ Палати представників США, передають Патрі...