Вчергове втратив обличчя: Посольство Чехії в Україні дезавуювало кримську заяву Земана

Дипломати підкреслили, що президент Чехії висловив свою особисту думку.

Мілош Земан. Фото:zemanmilos.cz

Президент Чехії Мілош Земан під час свого виступу в ПАРЄ висловив особисту думку з приводу анексії Криму. Про це повідомив радник-посланник, прес-секретар посольства Чехії в Україні Давід Машек, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Посольство зафіксувало інформацію, яка з'явилася в ЗМІ щодо виступу Земана в Парламентській асамблеї Ради Європи. За даними ЗМІ, в деяких частинах виступу йшлося про його особисту точку зору", - йдеться в письмовій заяві Машека.

При цьому в посольстві підкреслили, що "з проханням про коментар необхідно звернутися в прес-службу Офісу президента Чеської Республіки".

Як повідомлялося раніше, Мілош Земан в ПАРЄ заявив, що вважає анексію Криму Росією "завершеною справою" і допустив, що за це Україні буде якась компенсація - у вигляді фінансів, нафти або газу.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...