Вдала "схема": У Чернівцях депутат за рік купив 63 квартири

Депутат примудрився за один день придбати 31 квартиру.

Ілюстрація: chaikovskie.ru

Депутат Чернівецької міської ради від БПП Ромео Скрипа протягом 2017 року придбав 62 квартири, кілька земельних ділянок, машино-місця та нежитлові приміщення. Про це заявляє рух "Чесно", повідомляють Патріоти України.

При цьому наголошено, що депутат примудрився за один день придбати 31 квартиру.

Відзначено, що спочатку він купив 39 об'єктів нерухомості, серед яких 31 квартира, 6 місць під автомобіль і 2 нежитлових приміщення.

Загальна вартість квартир склала 10,3 мільйона гривень, тобто заплатив депутат 5 тисяч 250 гривень за квадратний метр, у той час як мінімальна ціна на житло в Чернівцях становить 7 тисяч 876 гривень за метр.

"Там по-різному ціна була. І що? Це довго пояснювати зараз по телефону. Я вам це все не зобов'язаний пояснювати. Я готовий пояснити це під час зустрічі, але не знаю, коли. Зараз купа всього. Давайте через кілька днів", - сказав Ромео Скрипа.

Однак після цього депутат міськради так і не вийшов на зв'язок.

Також у липні 2017 року Скрипа придбав ще 48 об'єктів нерухомості, серед яких 32 квартири. Це обійшлося йому в 13,4 мільйона гривень.

Варто зазначити, що протягом 2016 року депутат витратив на нерухомість 12,1 мільйона гривень, маючи при цьому задекларований дохід за все 643 тисячі гривень, а 9 мільйонів Скрипа отримав від двох інших осіб, у яких таке ж прізвище.

Цікаво відзначити, що вартість на житло в компанії самого Ромео Скрипи ТОВ "Ромтіс Строй" досягає 900 доларів за квадратний метр.

Також зазначено і покупку дружини Ромео Скрипи Ольги. Вона придбала автомобіль BMW X6 за 45 тисяч гривень. Реальна вартість такої машини на ринку становить приблизно 38-46 тисяч доларів.

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...